Een solide, stabiele basis voor kinderen.

We hanteren een nuchtere aanpak en vormen een solide, stabiele basis voor de kinderen die bij ons wonen. Dit is terug te zien in alle aspecten van onze zorg en opvoeding.

Dagritme

Voor kinderen is het belangrijk om genoeg rust te krijgen. Zo kunnen ze vol energie en concentratie naar school. Daarom hechten wij belang aan een goed (dag)ritme. We wekken in de ochtend de kinderen, zodat zij op tijd naar school gaan. De kinderen hebben vaste bedtijden. Wij zorgen dat de kinderen op tijd naar bed en gaan slapen. Dit is in de huidige tijd met de afleiding die alle mobiele apparaten bieden voor kinderen zelf soms erg lastig.

Eten

Goed eten is minstens zo belangrijk als rust. Bij goed eten hoort een goed gesprek. Ontbijt en diner doen wij met de kinderen. Het diner is ons dagelijkse gezamenlijk moment, waar iedereen de kans heeft om de dag, school, vrienden en het nieuws met elkaar te bespreken. Op Bouwlust koken we gevarieerd en dat doen we zelf, de kinderen mogen altijd helpen. Dit mag met een goed idee of lekker gerecht, of door zelf in de keuken met ons aan de slag te gaan. Mede daarom eten we gezond en gevarieerd met een lekkere Hollandse tint.

Studie en begeleiding

We weten dat studeren en huiswerk maken niet altijd makkelijk is. Leerlingen presteren beter met goede begeleiding. Dit geldt dubbel voor het maken en vooral leren van huiswerk. Wij leren leerlingen plannen, geven extra uitleg bij moeilijke stof, helpen met opdrachten en overhoren voor testen. Doordeweeks zitten wij tussen 15:30 en 18:00 om de kinderen bij hun schoolwerk te helpen.