Door het jaar

De zondag voor het begin van het schooljaar gaan wij open. Ouders en kinderen hebben dan de hele dag om de kamer in te richten en afscheid te nemen. Zondagmiddag om 17:00 uur is de officiële opening. De ouders, kinderen en familie of vrienden kunnen gezamenlijk een hapje eten en bijkletsen over de vakantie. We genieten dan met zijn allen van een gezamenlijk buffet en natuurlijk wordt een klein welkomstwoord gegeven.

Aan het eind van het jaar organiseren we een afscheid barbecue. Alle behaalde diploma’s worden uitgebreid gevierd. We nemen ook afscheid van de kinderen, die ons verlaten voor een toekomstige studie in Nederland of het buitenland.

Als kinderen vervoer nodig hebben van of naar het vliegveld voor een vakantie, dan regelt Bouwlust dit. Wij brengen de kinderen naar de check-in. De jongsten worden daarna begeleid door de staf van de luchtvaartmaatschappij.

Van dag tot dag

Om het jaar soepel te laten verlopen maken wij ook wat afspraken met de kinderen en ouders. Natuurlijk moeten de kinderen op tijd naar de bed. De jongere kinderen wat eerder dan de oudere. In het weekend mag iedereen wat langer opblijven.

Een schone kamer is ook belangrijk. Elke ochtend staat de huishouding klaar om kamers van top tot teen te laten glimmen. De kamers moeten dan wel netjes zijn, anders kan men nergens bij.

De kinderen kunnen elke maandag, woensdag en donderdag de was buiten zetten. Wij doen de rest, met plezier.

Aan het begin van het jaar worden al deze gewoonten en de regels van het huis doorgenomen met elkaar onder het genot van een kop thee en iets lekkers.

Overdag hebben de kinderen school, met zowel de gezelligheid van vrienden als het serieuze leren. De kinderen gaan naar verschillende scholen in de omgeving. Veel van de kinderen kiezen voor de Internationale School Rijnlands Lyceum Oegstgeest. Ook andere (internationale) scholen uit de omgeving horen tot de mogelijkheid. In onze omgeving is ruime keuze in verschillende scholen.

Het huiswerk maken we thuis met de hulp van vijf gemotiveerde studiebegeleiders. Tussen 15:30 en 18:00 komen zij om te helpen. Onder het genot van een koekje en een lekkere warme kop thee is het huiswerk zo gemaakt. Huiswerk maken hoeft helemaal niet saai te zijn, het is juist hartstikke gezellig bij Bas Bouwlust!