Een eigen kamer in Den Haag.

In ons sfeervolle herenhuis kunnen 12 kinderen wonen, met allemaal een eigen kamer. Voor al die kinderen en de staf vormt de keuken het centrale punt in huis.  De keuken ligt aan de huiskamer en iedereen die binnenkomt, komt hier langs bij het thuiskomen van school, sport of een bezoek aan vrienden.

Vanaf een uur of vier beginnen wij te koken en vanaf dat moment blijft iedereen ‘hangen’ om te vertellen, te luisteren en te chillen. De staf kookt zelf en de kinderen mogen gezellig meehelpen. Zij en wij vinden het hartstikke leuk om gezamenlijk al die diverse lievelingsgerechten te maken. De eetkamer wordt gebruikt voor ontbijt, lunch en voor het diner. In de avond worden de tafels ook gebruikt om aan te studeren of voor een bordspelletje.

Tussen 15.00 en 18.00 uur kunnen de kinderen rustig studeren onder het genot van een mok thee en een koekje in de woonkamer. De begeleiders staan altijd klaar om een handje te helpen als de kinderen ergens niet uitkomen. Mocht het de begeleiding niet lukken moeilijke stof goed uit te leggen of ervoor te zorgen dat de kinderen het begrijpen, schakelen wij mensen in die het nog beter kunnen. Op deze manier zullen de kinderen alle stof goed opnemen en met vlag en wimpel slagen!

’s Avonds kunnen de kinderen lekker hun eigen ding doen, hobby’s, sporten, lekker op je kamer bezig zijn of beneden met huisgenoten naar favoriete series kijken. Ieder kind heeft zijn eigen interesses en bezigheden, op en rondom Bouwlust zijn alle faciliteiten aanwezig om dit naar hartenlust te kunnen doen. In Den Haag, Oegstgeest en omgeving hebben de kinderen keuze uit vele sportverenigingen, muziekleraren, dansscholen en andere leuke activiteiten.

Op Bouwlust is altijd leiding aanwezig, om gezellig tijd met de kinderen door te brengen en om te helpen bij bijzonderheden.

Ben je nieuwsgierig of wil je eens kijken hoe het op Bouwlust gaat, dan is een bezoek altijd mogelijk. Wij raden het van harte aan, want je eigen ogen geven het beste beeld.