Wil je vandaag nog overstappen naar een andere energieleverancier? Het is mogelijk!

Ben je niet meer tevreden met jouw huidige energiecontract? Heb je het idee dat je veel te veel geld moet betalen? Of is er iets veranderd in jouw woonsituatie? In principe maakt het niet uit wat de situatie precies is. Als je vandaag nog naar een andere energieleverancier over wilt stappen, is dit sowieso mogelijk!

Hoe dit precies zit? Dat lees je in dit artikel. We bespreken in dit artikel hoe je bijvoorbeeld de overstap naar Nuon energie kunt maken. Daarbij geven we je ook enkele tips hoe je deze overstappen zo soepel mogelijk kunt laten verlopen.

Maak een online vergelijking

Allereerst is het advies om een uitgebreide online vergelijking te maken. Bij deze vergelijking kun je de energiecontracten van verschillende energieleveranciers naast elkaar leggen. Dit doe je niet zomaar, maar doe je op basis van het door jou geschatte verbruik. Dankzij deze schatting krijg je een reëel inzicht van de maandelijkse bedragen die je voor jouw energie moet gaan betalen.

Let bij het maken van deze vergelijking niet alleen op het prijskaartje. Nee, het is ook aan te raden om goed naar de voorwaarden te kijken. Hoe zit het bijvoorbeeld met de opzegtermijn? En om welke stroom gaat het precies? Met het oog op de duurzaamheid is het aan te raden om altijd voor groene stroom te kiezen.

Hak de knoop door

Heb je een goede vergelijking voor jezelf gemaakt? Dan ben je nú in staat om de knoop voor jezelf door te hakken. Maak de keuze voor de nieuwe energieleverancier en sluit direct online het energiecontract af. Vermeld hierbij de gewenste ingangsdatum.

Zeg jouw huidige contract op

Vervolgens is het zaak om jouw huidige energiecontract op te zeggen. Ook dit kun je gemakkelijk online doen, waarbij je wel heel goed op de opzegtermijn moet letten. 

Ga je een energiecontract bij Vattenfall afsluiten? Dan kun je ook aan hen vragen of zij jouw huidige contract willen beëindigen. Over het algemeen willen energieleveranciers dit wel voor je doen. Vanaf dat moment kun je direct geld besparen! 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *